Izrada i materijali

Noževe radim „stock removal“ metodom ili ti izrada  noža iz flaha koristeći  materijale vrhunskog kvaliteta i karakteristika  kako prohromske  čelike  (440B, 440C, ATS34, RWL34, N690co…) tako  i karbonske čelike  (O2, A2, 1075, 1085,1095, 52100, M2, D2 i druge). Pripremu i dizajn radim na računaru a blankove oblikujem na beltgrinderu ili isecam waterjet-om.  Najdelikatniji deo izrade nože pored dizajna je formiranje oštrice (brušenje grinda) koja komadu čelika daje svojstva noža i definiše njegovu namenu i osnovne karakteristike.

Ručke su od prirodnih i veštačkih materijala, drvo, rog, mikarta, stabilizovano drvo, uz upotrebu vulkan fibera.

Futrola za svaki nož se radi po meri od biljno štavljene kože, mašinski ili ručno šivene, sa ili bez gravura.

Što se tiče završne obrade sečiva, po želji može da bude

– Saten

– Stonewash

– Mirror finiš

Naravno nije svaka završna obrada pogodna za sve vrste čelika, tako da je za   karbonske čelike najpreporučljiviji mirror – ogledalo  završna obrada.

Iako je svaki nož jedinstven u mogućnosti sam da vam ponudim i dodatnu personalizaciju noza u vidu ecovanja (graviranja) nekog motiva ili inicijala.

Belt grinder koji koristim za izradu noževa je moje proizvodnje kao i većina sitnih namensskih alata koje koristim.

Radionica se nalazi u Sremskoj Mitrovici i na raspolaganju je da vam pomogne da rešite svoju potebu za oštim noževima bilo koje namene kao i zamene ručki na vašem omiljenom nožu.